Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, okt, 18 2017
Senaste Nytt

Nya rekord för Swedavia

Foto: Swedavia
Foto: Swedavia
Publicerad av
Henrik Ståhl - 15 feb 2016

Antalet passagerare under 2015 ökade med 5,4 procent och för sju av Swedavias flygplatser uppnåddes nya passagerarrekord. Tillväxten skedde främst inom utrikesresande. Nettoomsättningen ökade till 5 416 miljoner kronor (5 384) och årets resultat ökade till 1 410 miljoner kronor (926). Det skriver Swedavia i ett pressmeddelande. 

Tillväxten av antalet passagerare vid Swedavias flygplatser motsvarade 5,4 procent under 2015. Antalet utrikes passagerare uppgick till 24,3 miljoner och antalet inrikes passagerare 13,3 miljoner. En del av tillväxten under 2015 är en följd av att flygtrafiken vid Säve flygplats har flyttat över till Göteborg Landvetter Airport. Parallellt har betydande flygbolagssatsningar stimulerat resande, såväl inom som till och från Sverige.

- Utöver den starka passagerartillväxten som våra operativa medarbetare möter på ett imponerande sätt, erhöll vi under året ett miljötillstånd för Stockholm Arlanda Airport som möjliggör en långsiktig utveckling av flygplatsen. Parallellt har vi fullföljt omstruktureringen inom vår fastighetsportfölj vilket ger oss handlingsutrymme framåt, säger Karl Wistrand, vd och koncernchef för Swedavia.

Annons