Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, okt, 18 2017
Senaste Nytt

Keolis tar över stadstrafiken i Karlstad

Foto: Camy West
Foto: Camy West
Publicerad av
Henrik Ståhl - 01 feb 2016

Förenade Buss väljer nu att avsluta sitt avtal om stadstrafiken med Karlstads kommun i förtid. Keolis vann i höstas upphandlingen av stadstrafiken med avtalsstart den 13 juni. I och med att Förenade Buss nu avslutar sitt avtal i förtid tar Keolis över lite tidigare än planerat.

Avtalet gäller från 28 februari till 12 juni 2016 via ett tilläggsavtal och sedan som ordinarie avtal från 13 juni fram till 2023 med möjlighet att förlänga i 2 år.

- I december 2015 avslutades merparten av trafikavtalen med Värmlandstrafik efter förlorad upphandling och i juni 2016 tar avtalet med Karlstads kommun och tätortstrafiken slut på grund av lågt lämnat anbud. Med hänsyn till de förändringar av verksamheten som pågår för bolaget har vi kommit överens med Karlstads kommun om att detta är lämplig tidpunkt, säger Bengt Åström, vd Förenade Buss i ett pressmeddelande..

Keolis övertagande av stadstrafiken kommer inte medföra några förändringar av exempelvis Karlstadsbuss tidtabeller. Utan resenärerna kan förvänta sig att stadstrafiken kommer fungera precis som vanligt.

- I och med att bussar, personal och depå är densamma så ser vi inte att denna förändring ska märkas hos Karlstadsborna, säger Peter Kullgren, KD, ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

 

Annons