Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 21 2017
Senaste Nytt

Taxi Göteborg utsedda till Årets entreprenör

Petra Kling, försäljnings- och marknadschef Taxi Göteborg och Martin Lund, driftchef Taxi Göteborg. Foto: Thomas Dietl
Petra Kling, försäljnings- och marknadschef Taxi Göteborg och Martin Lund, driftchef Taxi Göteborg. Foto: Thomas Dietl
Publicerad av
Henrik Ståhl - 13 jan 2016

Taxi Göteborg har vunnit Stora Trafiksäkerhetspriset som Årets entreprenör. De tilldelades det för mångåriga arbete med trafiksäkerhet, bland annat genom Säker Grön Taxi certifiering, alkolås, kameror i bilarna och nu allra senast Syncertifiering, där man i samarbete med Synoptik säkerställer att alla förare har en trafiksäker syn. Priset delades ut under Transportforum i Linköping.

 

Årets entreprenör är en utmärkelse som går till bussföretagare, taxiföretagare och åkeriföretagare som aktivt verkar för trafiksäkerhet. Vinnaren ska kunna visa att verksamheten genomsyras av resultatorienterat säkerhetsarbete, att konkreta åtgärder har vidtagits, och att detta gett resultat.

Motiveringen: "Genom en rad proaktiva åtgärder bidrar vinnaren till att höja trafiksäkerheten för taxiresor. Vinnaren har bland annat infört syntest för alla sina taxiförare, installerat hjärtstartare i ett antal fordon samt säkerhetscertifierat sin verksamhet."

På plats för att ta emot priset var Taxi Göteborgs försäljnings- och marknadschef Petra Kling och driftchef Martin Lund.

Under januari kommer Taxi Göteborg i samarbete med Synoptik att syntesta alla sina förare för att se att de har trafiksäker syn, och därmed bli Sveriges första syncertifierade taxiföretag. 2012 blev Taxi Göteborg första stora taxibolag att certifieras enligt Säker Grön Taxi av Svenska Taxiförbundet, en certifiering som har förnyats och fortfarande är ett arbete som genomsyrar organisationen.

Taxi Göteborg har bland annat haft säkerhetskameror i bilarna sedan det blev tillåtet 2003 och våldsbrotten minskade drastiskt efter införandet. Man har också varit tidiga med alkolås och har hjärtstartare i utvalda bilar.