Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, okt, 18 2017
Senaste Nytt

Kalmar Öland Airport fortsätter att växa

Foto: Skistar
Foto: Skistar
Publicerad av
Tommy Ekholm - 07 jan 2016

Antalet resenärer på Kalmar Öland Airport fortsätter att växa. 2015 blev det totala antalet passagerare 222617, en ökning med ca 9000 personer eller drygt 4 procent jämfört med 2014. Tillväxten gäller såväl inrikes reguljärflyg som utrikes charter. 

– Det är sjätte året i rad som vi ser en tillväxt, vilket naturligtvis är mycket glädjande säger Ronny Lindberg, vd på Kalmar Öland Airport. Det finns flera orsaker, men vi är på det klara med att flygbolagens utökade kapacitet och kompletta tidtabell till Stockholm, med upp till 8 dagliga avgångar, till såväl Arlanda som Bromma, är en starkt bidragande faktor. Vi har också ett mycket lojalt regionalt näringsliv som i möjligaste mån väljer att resa från sin hemflygplats, vilket är oerhört viktigt för oss.

Karin Lagerlöf, affärsutvecklare på Kalmar Öland Airport menar att man nått ut med informationen om resmålen och enkelheten i att åka från sin lokala flygplats till en bredare publik, genom att under några år jobba aktivt med sin kommunikation.  

– Fler och fler ser möjligheterna att enkelt nå världen från Kalmar via Arlanda och tyskarna har hittat Berlinlinjen som ytterligare ett sätt att ta sig till länet, säger Karin Lagerlöf. 

Annons