Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, okt, 18 2017
Senaste Nytt

Swedavia firar nytt besöksrekord

Foto: Swedavia
Foto: Swedavia
Publicerad av
Martin Stråmo - 29 dec 2015

Swedavia kommer under dagen den 29 december fira att 23 miljoner resenärer har passerat Arlanda Airports säkerhetskontroller vid terminal 5, vid tvåslaget mitt på dagen. För femte året i rad slår Arlanda därmed passagerarrekordet.

– Det här är beviset på Arlandas och flygets betydelse för tillgängligheten till och från Sverige. Genom att passera 23 miljoner befäster Arlanda ställningen som Skandinaviens snabbast växande flygplats, säger flygplatsdirektör Kjell-Åke Westin, i ett pressmeddelande.

Utrikesresandet har ökat med 8 procent i Sverige i år. Sedan 2012 har resenärstillväxten ökat från 19,6 miljoner per år till nu över 23 miljoner på ett år.

Vid tvåtiden kommer 23 besökare att symboliskt väljas ut, vilka kommer firas med presenter och gratulationer av jourhavande flygplatsdirektör Fredrik Jaresved.

- Det är fantastiskt att vi återigen kan fira nytt resenärsrekord. Det här bevisar att Arlandas betydelse för svenskt flygresande internationellt och till och från hela landet stadigt ökar, säger Kjell-Åke Westin, i ett pressmeddelande.

Annons