Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, okt, 18 2017
Senaste Nytt

Nobina tar krafttag för att lyfta kollektivtrafiken i Malmö

Nobinabuss i centrala Malmö. Foto: Christer Wiik
Nobinabuss i centrala Malmö. Foto: Christer Wiik
Publicerad av
Christer Wiik - 23 dec 2015

Hösten har kantats av stora utmaningar för kollektivtrafiken i Malmö. Tekniska problem har påverkat fordonens tillgänglighet, framkomlighetsproblem i staden och trafikomläggningar har lett till att turer har ställts in eller varit försenade. Nu tar Nobina krafttag för att ge trafiken ett ordentligt lyft. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Det har under hösten varit exceptionellt dåliga yttre förutsättningar för kollektivtrafiken, faktorer som Nobina inte rår över.Det har exempelvis pågått stora ombyggnationer, vilket har gett framkomlighetsproblem. Det är helt enkelt för många hål i för många gator. Även signalprioriteringssystemet, som gör att bussen får företräde framför bilarna vid trafikljus, har varit ur funktion vilket lett till att bussarna stått i bilköer. Därtill har det funnits stora brister i det gemensamma systemet för biljettmaskiner. Detta har lett till att kunder inte kunnat visera sina biljetter vilket bland annat lett till bussbyten och inställda turer.

De bussar som rullar på Malmös gator har haft stora tekniska kvalitetsproblem som lett till inställda turer. Nobina sätter nu in en massiv insats av extra resurser inom både ledning och specialistkompetens såväl från Nobinas organisation som från fordonsleverantörens. Detta innebär bland annat extra lednings- och verkstadsresurser från Nobina och fordonstillverkaren samt daglig uppföljning av egna och andras insatser. - Under året har vi kunnat glädjas åt många fler resenärer i Malmö. Det är självklart positivt att vi tillsammans med Skånetrafiken och Malmö stad lockat fler kunder men det kräver också större insatser från alla parter. Eftersom situationen varit så tuff sätter vi nu in extraordinära insatser, säger Jan Bosaeus, vd för Nobina Sverige. Vår förhoppning är nu att både Skånetrafiken och Malmö stad gör detsamma så att vi tillsammans kan se fram emot en kraftig förbättring av kollektivtrafiken i Malmö. 

 

Annons