Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 21 2017
Senaste Nytt

ÅF samlar norsk verksamhet

Jonas Wiström, vd och koncernchef för ÅF. Foto: ÅF
Jonas Wiström, vd och koncernchef för ÅF. Foto: ÅF
Publicerad av
Tommy Ekholm - 21 dec 2015

ÅF och norska teknikkonsulten Reinertsen genomför den tidigare aviserade affären där bolagen samlar sina norska verksamheter inom infrastruktur, bygg- och installationer i ett samägt bolag. Dessutom förvärvar ÅF Reinertsens svenska infrastrukturverksamhet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I början av november meddelades att parterna diskuterade en affär.

Verksamheterna som ingår i det samägda bolaget, ÅF Reinertsen, kommer att ha en omsättning om cirka 450 miljoner norska kronor 2015. ÅF kommer efter affären att äga 51 procent och Reinertsen 49 procent i bolaget. Vd för bolaget blir Kristian Reinertsen.

Bolagets 350 medarbetare är lokaliserade i Trondheim, Oslo, Bergen, Lilleström och Sandefjord. Efter affären uppgår antalet ÅF medarbetare i Norge därmed till cirka 650.

Reinertsens svenska verksamhet inom infrastruktur, bygg- och installationer som ÅF förvärvar till 100 procent har en omsättning om cirka 160 miljoner kronor och har 185 medarbetare i Göteborg, Stockholm, Malmö och Luleå.

Transaktionen i Norge är föremål för anmälan till konkurrensmyndigheten i Norge. ÅF Advansia och Reinertsens övriga verksamheter ingår inte i affären, skriver ÅF.

(SIX News)