Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 21 2017
Senaste Nytt

Cowi näst störst i världen inom broar

Stora Bältbron, Danmark. Foto: Claus Knuth
Stora Bältbron, Danmark. Foto: Claus Knuth
Publicerad av
Tommy Ekholm - 18 dec 2015

Cowi placerar sig även i år i den internationella toppen när det gäller broar, marina byggnationer och avfallshantering. Bolaget placerar sig högt på den prestigefulla ENR Global Sourcebook-listan, som nyss kommit ut.

Mersey Gateway-bron i nordvästra England och utveckling av avfallsplanerna i 17 medelstora städer i delstaten Uttar Pradesh i Indien är bara två exempel på projekt som Cowi har varit involverade i under året som gått. Dessa och andra projekt har bidragit till att befästa Cowis position som ett av de ledande internationella konsultföretagen inom exempelvis brokonstruktioner och hantering av fast avfall (solid waste) under 2015.

På den prestigefulla Global Sourcebook-listan från Engineering News-Record, som ges ut varje år, ligger Cowi på andra plats när det gäller broar och på fjärde plats med specialistområdet marina byggnationer (Marine and Port Facilities). Dessutom placerar sig Cowi som nummer två när det gäller hantering av fast avfall. Rankningen genomförs bland 250 företag och baserar sig på den internationella omsättningen under 2014.

– Vårt strategiska fokus ligger på att ha en stark närvaro på våra traditionella hemmamarknader i Skandinavien och Nordamerika och på att vara bäst i världen på våra utvalda specialistområden. Att vi återigen lyckas placera oss som ett av världens bästa konsultföretag inom flera av våra prioriterade specialistområden vittnar om att vi har lyckats, säger Lars-Peter Søbye, koncernchef för Cowi.

Av de 250 konsultföretagen på listan ligger Cowi totalt sett som nummer 33.