Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 21 2017
Senaste Nytt

Ny vd för Transportföretagen

Mattias Dahl. Foto: Transportföretagen
Mattias Dahl. Foto: Transportföretagen
Publicerad av
Tommy Ekholm - 18 dec 2015

Transportföretagen får en ny vd i Mattias Dahl. Närmast kommer Mattias från tjänsten som förhandlingschef på Svensk Handel. Han kommer att tillträda tjänsten som vd senast den 1 juni 2016.

Rekryteringen av en ny vd till Transportföretagen har pågått sedan i somras, då förre vd:n Peter Jeppsson fick tjänsten som vice vd på Svenskt Näringsliv.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera Mattias Dahl som ny vd för Transportföretagen. Mattias är en kunnig jurist med stor förhandlingsvana och goda ledaregenskaper. Vi har stort förtroende för att han ska kunna leda och utveckla Transportföretagen, säger Björn Alvengrip, styrelseordförande för Transportföretagen.

– Jag ser fram emot att axla vd-rollen på en så kompetent och respekterad organisation som Transportföretagen. Transporterna är samhällets blodomlopp och det följer ett stort ansvar med att företräda en så central näring för såväl svensk arbetsmarknad som samhället i stort, säger Mattias Dahl.

Mattias kommer att tillträda posten under våren, senast den 1 juni.

– Den allt annat överskuggande frågan just nu, både i min nuvarande tjänst och som tillträdande vd för Transportföretagen, är att se till att vi får ansvarsfulla avtal i nästa års avtalsrörelse. Vi behöver avtal som stärker konkurrenskraften i svenska företag och bidrar till fler jobb, säger Mattias Dahl.

Mattias har en jur. kand. från Stockholms universitet och har tidigare arbetat som förhandlingschef på Svensk Handel, arbetsrättsjurist på Sveriges Byggindustrier, processförare på Ledarna, biträdande jurist på Mannheimer Swartling och som tingsnotarie på Södra Roslagens tingsrätt.