Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, apr, 19 2019
Senaste Nytt

Åreborna mobilsurfar mest i Sverige

Publicerad av
Tommy Ekholm - 03 dec 2015

Svenskarnas mobilsurfande har ökat med över 50 procent det senaste året. Och det är Åreborna som mobilsurfar mest i hela landet. Det visar färsk statistik från Telenor.

Att svenskarna använder mobilen i allt större utsträckning till att mobilsurfa råder det ingen tvekan om. Flitigast av alla är de som bor i Åre som toppar listan över Sveriges kommuner som mobilsurfar mest per person. Åreborna mobilsurfar hela 108 procent mer än rikssnittet. På andra plats kommer en annan kommun i Jämtland, Härjedalen, som mobilsurfar 75 procent mer än rikssnittet. Tredjeplatsen går till Grästorp i Västra Götaland med en mobilsurf på 51 procent över genomsnittet.

– När jag pratar med våra kunder som ligger i topp vad gäller användande av mobilsurf berättar de bland annat att de använder mobilen som sin primära tv-källa. Den typen av användning och det ökade användandet generellt visar tydligt att Sverige behöver ett mobilnät som klarar en högre kapacitet. Det är därför som vi bygger ut vårt mobilnät i hela landet, säger Patrik Nilsson, nätexpert på Telenor.

Sedan 2014 gör Telenor tillsammans med Tele2 en miljardsatsning som medför en utbyggnad av mobilnätet med 140 procent i norra Sverige och 40 procent i de södra delarna. Utbyggnaden av det mobila nätet innebär ännu bättre tillgång till mobila tjänster och mobilsurf.

– Vi bygger för att göra Sverige mer tillgängligt och uppkopplat. Utbyggnaden ska tillgodose det allt större användandet av tjänster som kräver kraftfullare nät. Alla ska ha alternativ när de väljer abonnemang och täckning ska inte avgöra valet av operatör, även om man bor utanför tätorterna. Vårt mål är att det ska vara tjänsteutbud och service som ska avgöra val av operatör, säger Patrik Nilsson.

Annons

Annons

Annons