Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jun, 26 2019
Senaste Nytt

Världens största insjöhamn ökar containerhanteringen

Foto: Rolf Köppen
Foto: Rolf Köppen
Publicerad av
Simon Matthis - 21 aug 2015

Den tyska insjöhamnen Duisport i Duisburg har under det första halvåret 2015 kraftigt ökat containerhanteringen. Containerhamnarna i Barcelona (1,9 miljoner TEU) och Marseille (1,2 miljoner TEU) samt de amerikanska hamnarna i Houston och Miami har nu blivit akterseglade av Duisport (5 miljoner TEU). Det framgår av den engelska branschtidningen Container Handling årliga rankning, som listar världens 100 största containerhamnar. Duisberg hamnar på plats 41.

– Som den enda insjöhamnen bland de 100 största containerhamnarna stärker Duisport sin ställning som världens största containerhanteringsläge i inlandet, säger Erich Staake, vd för Duisburger Hafen AG, i ett pressmeddelande.

Duisport har på senare år utvecklat ett hubbkoncept som ökat intresset för hamnen bland logistik- och lastkunder. Den positiva utvecklingen för hamnen bygger också på flera lyckade investeringar, etableringar av internationella kunder och utbyggnad av hamnens kapacitet, enligt Duisport

– Kombinerade transporter kommer att vara den huvudsakliga tillväxtfaktorn i hamnen i framtiden, säger Staake vidare i pressmeddelandet. 

I september kommer ytterligare två järnvägskranar att tas i drift i hamnen.

Annons

Annons

Annons