Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, mar, 21 2019
Senaste Nytt

Västtrafik testar framtidens hållplatser

Bild: Västtrafik
Bild: Västtrafik
Publicerad av
Tommy Ekholm - 11 maj 2015

I samband med premiären för den nya elbusslinjen Electricity så bygger Västtrafik en ny typ av hållplatser där passagerarna kommer att vara med och testa lösningar för framtidens kollektivtrafik.

Det är vid Götaplatsen och Chalmersplatsen i centrala Göteborg som tre nya hållplatser just nu byggs upp. Där ska Västtrafik utveckla och testa ny teknik. Det handlar bland annat om sömlöst wifi mellan buss och hållplats, interaktiva bildskärmar med underhållning och information och möjlighet att ladda sin mobil med ström från solceller.

– ElectriCity ger oss möjlighet att tillsammans med våra kunder hitta framtidens lösningar för service och kommunikation i kollektivtrafiken. Det ska bli mycket spännande att följa utvecklingen och se vilka resultaten blir, säger Andreas Almquist, utvecklingschef på Västtrafik.

ElectriCity är ett samarbete där offentlig sektor, industri och samhälle utvecklar och testar nya lösningar för hållbara städer och regioner. Tanken är att elbusslinjen ska vara en demoarena där innovationer utvecklas och testas i realtid. Projektet kommer att pågå i tre år.

– Det våra kunder möts av när trafiken startar är bara början. Det kommer att hända mycket mer under resans gång, säger Andreas Almquist.

Annons

Annons

Annons