Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, okt, 22 2017
Senaste Nytt

Vattenfall beställer snabbladdare av ABB

Foto: ABB
Foto: ABB
Publicerad av
Martin Stråmo - 25 sep 2014

ABB och Vattenfall har tecknat ett ramavtal för leverans av snabbladdningsstationer i Stockholmsområdet. Vattenfall har beställt snabbladdare av typen TERRA 53, med en individuell effekt på 50 kilowatt. Var station har tre ladduttag som stöder CCS, CHAdeMO och AC-laddning. Vattenfall har planer för ett nätverk av upp till tio stationer i Stockholm innan årsskiftet.

- Vid vårt val av teknik satte vi stor vikt vid driftsäkerhet. Efter utvärdering ansåg vi att ABB kunde leverera högst kvalitet, där även deras enkla användargränssnitt spelade roll, säger Carl Oscar Sandin, Affärsutvecklare eldrivna transporter, Vattenfall, i ett vattenfall.

Stationerna är uppbyggda i moduler om 10 kilowatt vardera. Fjärrstyrd service och uppgradering ingår bland annat i ordern.

- Vi på ABB arbetar sedan många år med att erbjuda tekniska lösningar för ett hållbart samhälle. Vi har bland annat produkter och system för laddning av elbilar. Det känns jättebra att Vattenfall satsar på nätverk av snabbladdare och att vi på ABB är en del av detta, säger Jenny Miltell, produktchef för ABB:s laddstolpar till elbilar, i ett pressmeddelande.

Annons