Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 25 2017
Senaste Nytt

Volvo säljer 190 bussar till San Salvador

Bild: Volvo
Bild: Volvo
Publicerad av
Tommy Ekholm - 05 dec 2013

Volvo Bussar Latinamerika har fått en order på 190 stadsbussar till kollektivtrafiksystem (Metropolitan Integrated Transport System of San Salvador, SITRAMSS), i San Salvador, huvudstad i El Salvador. Ordern omfattar 60 ledbussar och 130 standardbussar. Fordonen kommer att ingå i det BRT-system som är under uppbyggnad.

Bussarna förvärvas av ett konsortium bildat av bolagen Sipago och Subes. De första 40 fordonen kommer att levereras i december i år, de återstående bussarna under våren 2014. De 60 ledbussarna är av modellen Volvo B340M, 21 meter långa och med plats för 180 passagerare. De 130 standardbussarna är Volvo B290R, som tar 90 passagerare. Det brasilianska företaget Marcopolo kommer att leverera chassin till bussarna.

Ledbussarna är utrustade med alkolås, skivbromsar med ABS/EBS-system, elektroniskt antispinnsystem, elektronisk upphängning och automatisk växellåda.

Nästan alla fordon kommer att vara utrustade med Volvo Bus Fleet Management System, vilket gör det möjligt för trafikoperatören att spåra bussarna i realtid. Systemet förmedlar information om bränsleförbrukning, utsläpp, timmar i drift samt genomsnittlig hastighet per buss och förare. Att kunna se var varje buss befinner sig i realtid gör det möjligt att upptäcka förseningar, problem eller avvikelser i rutterna, och att ta fram en historik över geografiska positioner.

Vidare omfattar ordern teknisk rådgivning från Volvo samt en bedömning av trafiksituationen åt myndigheten som administrerar San Salvadors transportsystem.

– Målet med det här arbetet är att anpassa fordonen till den rådande trafiksituationen och på så sätt öka effektiviteten och genomsnittlig hastighet för bussarna, säger Idam Stival, försäljningsingenjör på Volvo Bussar Latinamerika.