Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, maj, 27 2019
Senaste Nytt

Tyréns skapar bussdepå i Sundsvall

Bild: Tyréns
Bild: Tyréns
Publicerad av
Tommy Ekholm - 03 dec 2013

Tyréns i Sundsvall har ansvarat för projektering av nybyggnad av Strategisk bussdepå i Sundsvall. Tyréns ansvarar för hela processen, från de första idéskisserna till slutbesiktningen. Projektet byggstartades nyligen och står färdigt under 2014.

Den strategiska bussdepån i Sundsvall är belägen i anslutning till Gärdehov idrottsområde i Sundsvall. Projektet innefattar 60 stycken dockningsplatser för bussar under skärmtak samt en byggnad med tvätthall, städhall, verkstadshallar, personalutrymmen samt kontor. Anläggningen omfattar huset om cirka 2 000 m2 och skärmtak/dockningsplatser om cirka 1 900 m2 på ett markområde om cirka 13 500 m2.

Depån byggs för att uppnå miljövinster och för att säkerställa tillgången av depå för framtida kollektivtrafikupphandlingar.

– Bussdepån kommer långsiktigt att bidra till kollektivtrafikförsörjningen i Sundsvall med miljömedvetna val i material och miljömedveten funktionalitet. Till dockningsplatserna är fjärrvärme för uppvärmning av bussarna framdragen samt el för underhållsladdning för de elhybridbussarna som annars laddas under körning, säger Christian Blomberg, avdelningschef på Tyréns arkitekturavdelning i Uppsala.

Tyréns uppdrag har varit projektledning, projekteringsledning, byggledning, arkitekthandlingar, konstruktionshandlingar, markhandlingar, geoteknik, miljökonsekvenser samt brand. Uppdraget har legat hos arkitektavdelningen i Sundsvall som sedan har involverat en rad olika tekniker i projektet.

Annons

Annons

Annons