Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 19 2018
Senaste Nytt

Ökat intresse för kryssningar

Foto: MSC
Foto: MSC
Publicerad av
Tommy Ekholm - 18 jun 2012

MSC Cruises Kryssningsbarometer och den europeiska kryssningsbranschens rapport visar båda på ett fortsatt ökat intresse för kryssningar, framför allt i Medelhavet.

Enligt den årliga rapporten från European Cruise Council (ECC), ökade antalet kryssningsresenärer från Sverige med 21 procent under 2011 jämfört med 2010, vilket motsvarar 74 000 resenärer. Detta kan jämföras med 9 procent totalt i Europa.

Medelhavet som kryssningsdestination står för den största ökningen. Enligt ECC-rapporten valde 24 procent fler svenska kryssningsresenärer att kryssa i Medelhavet under 2011 jämfört med föregående år. På MSC Cruises kan man bekräfta att trenden håller i sig. Bokningsgraden är hög på just Medelhavskryssningarna i år.

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...

Annons

Annons